28maj- Hundskrälle!!!

Idag började inte dagen på bästa sätt direkt.
Vi vaknade vid 6 på morgonen, gick ut o kissade, in och somna om och vaknade av att Kaktus kissade på täcket, över mina fötter.
Hon brukar alltid vara så duktig med att föra lite oväsen eller röra sig lite när hon är vaken så matte vet att det är läge o springa ut med henne!!

När jag vaknat till liv, vilket ja gjorde rätt snabbt, svurit enstund tyst över mej själv (och ja, jag erkänner, över Kaktus också), gett Kaktus frukost och skulle byta sängkläder upptäcker jag ett HÅL i BETONGVÄGGEN precis brevid min huvudkudde!!! När i HE****E har hon hunnit gnaga det?? Och utan att jag vaknat heller?????
Just då var hon inte dyr att köpa ska jag säga!
Men dagen fortskred på ett bra sätt, vi slappade i dungen, tränade lite på att stå på bordet o bli klämd på samt åkte och lunchade med Catharina o My. Kaktus fick sitta i Catharinas nya stoooora bil. Inredd med hundburar i bagaget, allt för vårt framtida "showteam"!! Hahahaha!!

Sen ringde Farzana som är min nya hundvakt och frågade om vi hade lust att kolla på film så hon kom över med lite filmer, godis och vi hade en trevlig eftermiddag.
Nu är klockan nästan halv 11, jag kollar på Gordon Ramsey, Kaktus snusar vid mina fötter och imorgon kl 08 har jag tvättid. Gissa vad som ska tvättas????
Tur man har ett extratäcke =P

Bild på förödelsen i sovrummet kommer imorgon när jag har hunnit smälta det lite. Haha!

27maj vol.2

Uppdaterar bara med lite bilder:

lilla fina Kaktus

sjukt trött på mej o min förb*****e kamera


kaktus var så duktig idag när hon var ensam hemma så hon fick en ny present när jag kom hem
en iller med pipgrej i både huvudet o svansen, den var väldigt populär!!


den skulle dö och det skulle gå fort fort fort! för fort för min kamera iaf


köpte ett sånt här idag på Rusta. hoppas såklart att jag aldrig kommer behöva det!!

men det var fyllt me väldigt bra grejer så om olyckan skulle vara framme är jag lite förberedd iaf.


ja, jag vet!! men det var på tiden att hon fick rätta färgerna!!
och så fick hon köttbulle också för att hon var så himla duktig!


27maj

Tjingeling!

Helgen bestod ju som sagt av jobb. Började vid 2 och sen jobbade jag till 05 på morgonen så man kan ju säga att jag var väldigt väldigt trött när dörrklockan ringde 8 på söndag morgon och Anders stod utanför med en lekfull och väldigt glad Kaktus.
Hon härjade dock i en timme ungefär sen somnade hon om och vi sov till halv 11 båda två. Sen var det Långedrag som gällde.
För er som inte bor i Göteborg så är det ett hamnområde i Göteborg, dels gästhamn (där pappa har sin segelbåt) och dels Sjöräddningens högkvarter och sen också bad för Göteborgs Kungliga Segel Sällskap som vi var gäster hos. Trots namnet så är hela gänget väldigt väldigt trevliga och allt är väldigt avslappnat.

När vi var påväg ut dit så regnade det och trots att jag hade med mej Kaktus täcke så såg jag framför mej en eftermiddag med blöta kläder, frusna fingrar, en grill som inte ville ta sig samt en hund som desperat försöker komma upp i famnen och piper oavbrutet i flera timmar!
Det klarnade dock upp och vi hade en helt fantastisk eftermiddag i solen vid havet. Kaktus blev ompysslad och hann med två tupplurer. Det var dock en väldigt trött liten vovve som toksomnade vid 22.30 på kvällen! För att inte tala om matte som knappt kunde hålla ögonen öppna.

I måndags gjorde vi inget speciellt. Var hemma och slappade hela dagen med undantag för dom vanliga rundorna i dungen. Lite grävande i sandlådan hann vi också med och ett och annat bullfnatt är ju obligatoriskt.
Igår så umgick vi lite med hundvakten. Var även hemma hos henne och lät Kaktus försöka aklimatisera sig lite där. Kaktus fick även hälsa på marsvinet Nina som hon kommer dela lägenhet med när hon är där. Dock inte löst. Lite måtta får det vara =)
På fredag ska Kaktus vara där för första gången. Känns som sagt jättebra.
Sen var Bella här på kvällen och umgicks och vi hade myskväll alla tre. Jättetrevligt.

Idag ska Kaktus och jag koka en termos med kaffe och gå upp till skolan som ligger här i närheten och möta My som sitter i en bil och väntar på sina barn som har träslöjd här. Bra träning med alla barn och ljud och så.
Sen ska jag åka och köpa en present till morsdag med min syster. Då är det ensamträning som gäller för lillskrutt.
Går nog bra. Hon brukar pipa lite i början men sen fattar hon rätt snabbt att det inte är någon idé.

Vi har också fått en plats på valpkursen jag ville gå!! 14/6 börjar vi på Kvibergs Hundskola. Där har My gått med Speedway och Catharina med alla sina tre hundar så jag har träffat kursledarna och dom är jättebra!
Avslutar med lite bilder från söndagen:




23maj

Hejsan!

Lördag och jobbdag för mej.
Anders rycker in som hundvakt idag.

I torsdags så jobbade jag för "första gången" sen skruttan kom hem.
Det var skönt att komma ut lite men jag saknade henne också.
Hahaha! Min lilla..
Vi skå åka och köpa nytt foder idag. Det jag fick med från Nathalie sjunger på sista versen.
Jag har bestämt att jag ska fortsätta på Eukanuba. Känns som ett bra foder och eftersom Nathalie använder det till sina hundar (däribland Kaktus mamma Isolde) så hoppas jag det kommer fungera bra för Kaktus också.

Vi hade en lång och spännande dag igår Kaktus och jag.
Vi besökte min granne längst ner och hennes två innekatter som Kaktus lekte lite med. Så roligt att hon får chansen att umgås lite me katter också =)

Sen träffade vi en tjej som ska vara hundvakt. Otroligt trevlig och lugn tjej som bor 100 meter från oss.
Hennes familj har haft hund hela livet och de har varit jourhem för blivande tjänstehundar och hon hade full koll på staffar och samma syn som mej på uppfostran och så. Dessutom så gjorde hon väldigt klart att hon inte gjorde detta för pengar utan för att hon älskar djur och framförallt hundar så nästa vecka ska vi hem till henne och hälsa på.
Känns väldigt bra detta. Skönt att hitta någon som i princip alltid kan hoppa in och ta henne ett par timmar eller över natten eller när jag behöver. Anders vill ju gärna också men när han inte kan så är det alltid bra med en back-up, och dessutom nära och bra!
Jag är nöjd.

Igår kväll hade Kaktus och jag besök av Catharina, My och Speedway på kvällen. Kaktus och Spidde härjade som två galningar här i lägenheten. Vi särade på dom ett par gånger så att de fick vila men det var roligt att dom hade så kul!
Speedway kanske ska vara här en vecka i sommar när hans matte och husse är på semester så ju mer dom får vänja sig vid varandra desto bättre.

Idag ska Kaktus spendera kvällen med Anders för jag ska jobba och sen imorgon ska vi bägge två ut till GKSS i Långedrag för personaldag med jobbet. Dom har hyrt in matchcup-båtarna så vi ska ha kappsegling! Sen blir det grillning vid stranden.
Får se om jag seglar själv iom att jag har Kaktus med mej men annars kan jag tänka mej att sitta på land och kanske dricka en öl o mysa me Kaktus och arbetskamraterna som inte heller seglar, antar att det kommer vara ett par stycken.

Återkommer med bilder efter helgen!

20maj

Idag regnar det!
Mycket också.. Gemensam känsla på Allhelgonagatan är FYYY!!
Kaktus lilla mage fick vila från mat hela måndagen och tidigt på tisdag morgon fick hon litegrann och då var magen som den skulle sen. Stackars liten, hon var hängig och trött och hungrig i måndags kväll.

Vi spenderade mycket tid ute i dungen igår. Kaktus springer runt mej och jag sitter o myser i solen och håller koll så hon inte får i sig något äckligt! Då och då hittar hon en väldigt intressant pinne som hon kommer springande med o ska gnaga lite på precis brevid mej. Det är mysigt.
Ögonkontakt och "sitt" innan maten kan hon nu, såfort jag skramlar me matskålen kommer hon springande och sätter sig, väntar tills jag ställt ner skålen och tittar på mej tills jag säger varsågod.
Vi tränade också på "varsågod" me godis igår. Nu kan jag, efter att ha satt henne ner, lägga en godisbit framför henne och hon håller ögonkontakt med mej i 5 sekunder innan ja säger varsågod. En bra början!
Stolt*

Sen har vi lite andra saker att jobba på, hon kan freaka ut totalt när hon kommer upp i varv och börja hugga efter mina händer lite, mest på lek men det gör väldigt ont och hon skäller och hetsar upp sig mer och mer.
My var här igår och visade mej hur jag skulle försöka lugna ner henne. Det är väldigt svårt det där tycker jag.
Hon får ju vara med mej i soffan, men såfort hon börjar gräva, eller tugga eller nafsa i händer så åker hon ner på golvet och det är oftast då hon sätter igång att hetsa upp sig på allvar. Träning, träning, träning.
Buren har hon fortfarande som time-out zon på eget initiativ. Hon rusar in där me sina leksaker och lägger sig.
När vi burtränar nu så gnäller o krafsar hon i 2 minuter ungefär till skillnad från 5-10 i början, sen lägger hon sig ner och är tyst.

Jag har börjat kolla på valpkurser nu också. Det gäller ju att hitta en som man kan ta sig till kollektivt utan att det ska ta över en timme. Det ska bli roligt när det drar igång!

I eftermiddag ska vi åka och väga skruttan igen och se hur mycket hon väger. Det är idag två veckor sen jag vägde henne och hon vägde då 3.5kg. Hon ska väga 4.5 idag då. Ska bli intressant.
Sen ska vi och äta smörgåstårta hos pappa och Anita för min plastbror fyller 35 år.


kaktus chillar i skohyllan, lite av ett favoritställe när man ska hålla koll på
hela lägenheten på en gång ;)




åååhhh, ett papper eller ngt annat jag kan försöka stoppa i mej innan matte hinner fram




18maj

Tjo!
Idag har Kaktus ont i magen. Hon vaknade 2 ggr inatt och innan jag hann få på mej kläder så hade hon hunnit göra ifrån sig inomhus, vilket hon verkligen inte brukar.
Hon verkade också lite hängig på morgonen och gjorde toalett på golvet i hallen när jag stod i duschen precis efter att vi varit ute en kvart eller så.
Hon dricker bra med vatten och är pigg och glad nu så jag oroar mej inte så mycket. Vi kan alla bli dåliga i magen och hon kanske fått i sig något konstigt i dungen här utanför. Jag håller såklar ögonen på henne men så snabbt som det går ibland så kan man aldrig vara 100 på att hon inte lyckas svälja ngt..
Nu snusar hon gott i sin bur, vi har varit ute ungefär en halvtimme o härjat runt nu.
Totalt rör vi väl oss på en yta av 5 m2 när jag säger härjar =P

Anita, syster och Staffan var här och åt lunch och Anita och jag gjorde lite ärenden sen medans Kaktus huserade i sovrummet. När jag kom hem låg hon i buren och tittade på mej som att det var världens naturligaste sak att jag kom och gick. Duktiga tös!!

Här kommer lite bilder från idag:


övar på "sitt"


ute på äventyr me örona åt alla håll o kanter


pausar lite


kaktus har hittat världens skönaste bergsskreva som man har grym utsikt från!


ååhh, ett koppel! let's eat it!!


1  2  3  GRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄV!!!!!!!!


sandig hund- check!


åå så klia klia klia


spanar på en man i rullator (är det bara jag som tycker att hon växer så det knakar??)



17maj

Nu har det gått ett par dagar sedan sist!
Vi har det bra här hemma Kaktus och jag.
På tisdag ska jag börja jobba igen och Kaktus kommer spendera kvällen med Anders.

I torsdags så åkte vi spårvagnen in till stan Kaktus och jag. Det gick bra, lite gnäll precis i början men sen sov hon i famnen hela vägen. Vi åkte in och hängde lite på Nef, satt och solade oss medans mina arbetskamrater byggde uteserveringen.
Jag hade fullt sjå att hålla reda på lillskruttan för det var mycket ljud och folk men völdigt bra träning.
Hon härjade som vanligt i ungefär en timme sen somnade hon i mitt knä <3

Fredagen var vi också i stan, men för att skriva schema på Nef samt hämta ut min mobil som har varit på lagning. Denna gången gick det inte riktigt lika bra att åka vagnen. Man kanske får ta det i två etapper tills hon vant sig lite mer.
Igår var vi med Catharina, My, Milda, Speedway, Adde och 17 andra staffar på staffeträff i Änggårdsbergen.
Kaktus skötte sig bra men var lite tjurig för att hon inte fick följa me på hela promenaden. Det får bli när hon vuxit till sig.
Trevligt var det iaf med korvgrillning efteråt i solen och mycket skratt.
Var väl iväg i 5 timmar eller något.
Hade besök av Pauline på kvällen, hon ville se schlagerfestivalen så det gjorde vi.
Kaktus sov ungefär hela tiden och sen hela natten utan avbrott så hon var väl helt slut efter dagens äventyr.

Idag är det halvbra väder men vi har varit ute o suttit i dungen en stund i alla fall.
Nu sover hon vid mina fötter i soffan.
Tränar på "stå", "stanna", "sitt" och att ha mycket ögonkontakt med mej.
Hon har lärt sig att innan hon får mat ska hon sitta ner och titta på mej och när jag säger varsågod kastar hon sig över maten =)


kaktus suktar efter min korv på staffeträffen


en del av alla som var med (har lånat bilden från staffar.se)


kaktus heeeela kvällen igår


kollar läget lite på staffeträffen


kaktus sitter såhär varje kväll när vi går o lägger oss, kollar lite på tv innan hon kryper ner..


sen somnar hon såhär, min skatt...

13maj

Onsdag idag igen=)
Dagarna rullar på här hemma och vi har kommit in i vad jag tycker känns som ganska bra rutiner. I måndags kväll så var jag på Beyoncé-konserten här i Göteborg och My o Anders ryckte in som hundvakter!! TACK!!
Sån tur att jag har er!

Igår hade Kakts och jag sällskap av goa Speedway. Han e så fin killen! Glad som bara den.
Han är dock lite för stor än för att Kaktus o han ska kunna leka, även om han är glad så blir det lite tufft för lillan, än så länge.
Så jag hade fullt sjå med att rasta i omgångar och mata i omgångar och dessutom inte låta dem ha alltför tråkigt.
Herregud va mina armar kommer värka sen när Kaktus blir äldre. Tre trappor tar på en... Haha!

Idag har vi varit lite slappa jag o Kaktus. Min allergimedicin gör att jag är TOKTRÖTT så när hon somnar så somnar jag med som ett litet barn. Har hängt lite i dungen och även träffat en katt som Kaktus inte tyckte hade i dungen att göra men det brydde sig inte katten om.
Har även fått ett fan i trappuppgången brevid som undrade vad hon var för ras och blev glatt överraskad och det visade sig att hennes pojkvän ville ha en staff =) alltid trevligt.

Igår var Kaktus ensam hemma en "längre" stund för första gången. Jag smet iväg o handlade lite, tog väl sammanlagt 30 minuter och när jag kom hem så låg lillan o snusade i sin bur. Så duktig så...
Imorgon ska jag in till jobbet och kolla på schemat för sommaren och då ska Kaktus få föja me. Hoppas hon tycker det är roligt.
Hon får bara mer och mer personlighet för varje dag, det är fantastiskt!
Nu ligger hon och sover nedanför soffan. Hon drömmer nog för tassarna går som trumpinnar och hon småskäller liksom =)
Hon är så underbar, kan inte beskriva hur bra vi har det, min Kaktus och jag!

söta Speedway


kaktus!


ååhh, här ligger nog nåt jag kan tugga på...


mmm..ett löv...


kan du LÄGGA AV NUUUU???!!!

lejter!
/Kaktus

10maj

Jaa.. Söndag idag vilket innebär att min lilla Kaktus varit min i en vecka o ta mej katten om inte skruttan växt liiiiite ;)

Vi var på grillfest igår.
Det var väldigt väldigt trevligt. Solsken och en hel trädgård för Kaktus att härja runt i. Man kan ju lugnt säga att hon tog vara på tillfället också, sprang runt som en liten tetting o slickade på folk o nosade lite här o lite där.
Jag hade med mej buren så när hon härjat ett tag så fick hon krypa in o sova lite... Man måste ju ladda batterierna när man är så liten tös som hon är!!

Vi var väl hemma vid 23-tiden och jag var lite orolig över magen eftersom den kvicka lilla hundrackaren lyckats sno åt sig två pappersformar till bullar o innan man hann säga "loss" så hade hon svalt dom!
Men peppar peppar så verkar det inte vara några problem =)

Idag fick Kaktus hälsa på hos Anders vid halv 8 på morgonen för jag och My skulle på utställning i Tånga Hed. Det var väldigt fint väder och en trevlig utställning.
Stannade kvar o kollade på alla fina staffar. Grattis till alla som placerade sig =)
Sen har vi varit o hälsat på i Partille o fått träffa Catharinas otroligt charmiga lille nytillskott.
Väldigt lik sin pappa må jag säga!!
Hår på skallen också, en liten personlighet redan!
Kaktus fick träffa Paraxflocken genom grinden och sen leka med (bli översprungen) av Ester. Men hon är en liten kaxig en den här lilla, det dröjer nog inte länge innan hon börjar ta sig ton ordentligt!

Vi skulle klippa klorna när vi kom hem ikväll och precis när jag ska klippa en liten en på vänster fram så smäller ngn igen dörren ute i trappuppgången och hon rycker till vilket resulterar att jag klipper henne i pulpan. Men hon gav inte ett ljud ifrån sig vilket gjorde att jag inte märkte någonting förrän jag såg att det var blod på mina byxor.
Hon verkade dock inte lida något nämnvärt av det, direkt började hon gnaga på sitt grisöra och nu ligger hon bakom min kudde o snusar.
Man känner sig sjukt elak bara!!

Imorgon ska vi åka spårvagn för första gången. Ska se hur det går..
En eller ett par hållplatser i taget tänkte jag, sen hem igen.

Förresten, åååhh, va ja längtar tills hon fyller 4 månader så man kan pröva på att ställa henne!
Lägger upp lite bilder från helgens äventyr!
Tack så hemskt mycket My för att du finns och är du!

nosa, nosa, nosa, nosa!!!


spanar...


liten hund i stora skogen



här under måste man nosa varje gång man går ut


nosar lite till här då...


kaktus gör entré/succé på grillfesten(obs! det var skogshuggar-tema, därav alla lösmustascher)


kaktus tar en tupplur i buren


kaktus o jag myser lite


sen somnade skrutt igen och jag fick äran att umgås lite me tant Milda... fina vovven <3


Imorgon är det en ny vecka!!
Hörs då =)


8maj

Inatt har vi sovit så himla gott Kaktus o jag!!
En enda gång ville hon ut, sen sov snutt till typ 8 på morgonen.
Jag kan ju säga att det var välbehövligt.
Även om det inte har varit några större tillbud sen hon kom hem så har jag ändå gått på helspänn hela tiden. Kan inte riktigt förklara, men som sagt, inatt sov jag väldigt väldigt bra =)

Vi har varit på middag hos pappa o Anita ikväll. Kaktus charmade r***n av dem allihopa!
Speciellt pappa, som från början varit den största skeptikern till att jag skulle skaffa en hund.
Orkar inte skriva så hemskt mycket mer. Blir bilder istället..
Vi är trötta ikväll, Kaktus har somnat på sant staffe-manér med tassarna åt alla håll o kanter...
Hon har också konstaterat idag att grisöra är det absolut roligaste som finns!! Sen har vi slipat på "sitt" och att hon ska ha ögonkontakt med mej så mycket som möjligt. Hon är väldigt lättlärd och glad!

Imorgon är det som sagt grillfest. Hoppas verkligen att vädret tillåter att vi är ute. Annars får Kaktus o jag stanna hemma. Kan inte knö in oss i ett hus med 30 andra personer. Någon måtta får det vara.

Lite bilder från senaste dagarna:

mums! grisöra...

min fina fina fina tjej!!!!!!

staff-grod-posen är medfödd =)

annan favorit-sovstil

kaktus charmoffensiv på anita medans pappa spelar oberörd, men han föll dit sen

sen försökte hon pussa sönder jocke... lyckades nästan =)

det var allt för idag!

7maj

Grattis ABBA-kullen 2 månader!
Jag har fixat lite till bloggen men var tvungen att ringa in förstärkning (My, alltid My)

Gud va d regnar här i Göteborg!
Speciellt innan 13 på dagarna.. Öser ner! Usch säger jag och usch säger Kaktus som idag har fått träna på "sitt" och "ligg"
Hon blir alltmer framåt och man får hålla ögonen på henne så man hinner me för fort går det!

Vi körde lite burträning imorse oc hon tjöt o gnällde i 6 minuter (dom jobbigaste jag varit med om på väldigt väldigt länge) innan hon tystnade, förmodligen av utmattning. Kräver övning det där men hon kommer nog klara d galant efter ett tag.

Har också börjat gå ut 5 min åt gången men det funkar ju finfint, inte ett ljud. Ibland går jag ner för trapporna (om jag ska slänga sopor eller ngt) och ibland står jag kvar utanför dörren o lyssnar och hon är knäpptyst, går runt lite, sen kryper hon in i buren o gnager på sin favoritleksak: pipisen!
Den inhandlades igår och har idag inga ben och ingen pipförmåga men den älskas!!!!!!
När inte den gnags på så att det knarrar av vått gummi i hela lägenheten så är det tygknopen från Nathalie som står högt i kurs =)

Inga bilder idag, kommer nog ett par imorgon.
Kaktus ska då få följa me på familjemiddag hemma i pappas lägenhet.

Och ja, jag kan erkänna att jag var svagare än jag trodde, det tog 3 nätter innan jag lät skruttan komma upp i sängen o sova, nu ligger hon vid min höft på duntäcket o snusar.. Lilla söta skatten..
Dags o sova några timmar innan det är dags att springa dom 48 trappstegen ner o 48 trappstegen upp igen för att kissa =P

6maj

Oron är över...
Kaktus började äta igen till 16-målet!
Åt o gjorde ifrån sig hela kvällen som vanligt!!

Sån duktig tjej...

Idag har varit en stor dag!
Pauline sov över här o natten var väldigt lugn.
Har nu lärt mej att runt klockan 6 på morgonen vill Kaktus ut o bajsa.

Annars fick vi faktiskt sova, med undantag för kissepaus, lite lek, kel o frukost för lillan vid 8. Sen somnade vi om o sov gott fram till 10.
Vi var på Zoo specialisten idag o vägde henne. Hon väger idag, en dag innan 2 månader 3,5 kg.
Ska försöka väga henne varje onsdag nu o se hur hon ökar.
Vi köpte också ett tunt regntäcke eftersom hon har vägrat lämna mitt ben när det regnar mitt i natten. Ska prova iaf, blir d inte bättre så skiter vi i det.
Lite godis blev d också, leversnittarna har inte alls gått hem så d blev lite mjukare men ändå hårt godis o lite fyllda märgben som det har knaprats vilt på hemma.

Sen var jag på apoteket och köpte avmaskningsmedel och det blandades i kvällsmaten nu vid 8, inga problem där!
Vi har även klippt klorna här hemma och jag är faktiskt nästan lite stolt över mej själv för det var inga problem alls för att vara första gången!!

Nu snusar skruttan och jag får lite egentid vid datorn.
Längtar tills på lördag. Kaktus ska få följa me en sväng hem till grillfest i trädgården hos Pauline. Det kommer bli roligt för henne.
Nu ska ja passa på att äta kvällsmat och gå ut me soporna o duscha innan hon vaknar och vill kissa!

Tack för idag..



lilla hua huan ;)

i buren me favvoleksaken

igår fick hon första gången komma upp i sängen en liten stund...

bonus(skryt!!!)bilden =P


5maj

Jaa, natten var lugn.
Ett par kissepauser men hon är så otroligt duktig att hon gnäller o sen sätter hon sig vid dörren så man vet direkt vad det är hon vill!! Bajsar som hon ska gör hon också.

Idag har hon dock fått för sig att hon inte ska äta ngt.
Alla 4 måltiderna igår gick ner som smort men imorse vägrade hon så då tog jag bort skålen. Fodret var torrt igår alla mål så jag fortsatte på det men nu när hon inte ville äta 8-målet så blötte ja fodret till kl 12 men inte heller nu vill hon äta.
Däremellan har hon kräkts tre gånger. Kanske en tesked med gult skum.

Nu sover hon en sväng så jag ska se klockan 4 om hon är hungrig då.
Hoppas det!

Här kommer som utlovat bilderna!


lek på gården me syrran Twiggy

gnag!

nyfiken i en strut



lek me mamma


äntligen hemma!!

vi var väldigt trötta

min lilla sötnos!

Det var allt för tillfället. Återkommer med uppdatering ang. matvägran...

4maj - Hemkomsten!

Hej alla!

Nu är Kaktus äääntligen hemma.
Min kompis My och jag tog en roadtrip tillsammans igår upp till Nathalie på Kennel Evanscence's och hämtade hem min lilla tös!

Solen sken uppe i Västerfärnebo och jag framstod nog som rätt virrig o konstig igår men jag blev helt tagen av Kaktus, hon hade vuxit så mycket o hon var så otroligt söt!!!
Från början var där ju 8 röda små valpar men nu hade alla åkt till sina nya hem förutom Twiggy, som Nathalie ska behålla och Kaktus.
Isolde var så söt och gav de små tillrättavisningar när dom kaxade upp sig och höll koll så att inte den hungriga och lite tjuriga kalven Rune fick tag på dem!
Vi fikade och mös i solen och hela tiden rände de små runt omkring oss.

Vid 3 satte vi oss i bilen och påbörjade den 5h långa färden tillbaka till Göteborg.
Första milen gick över en skumpig och kurvig gruslandsväg. Vi människor tyckte det var väldigt vackert men lilla Kaktus började må illa och efter en liten stunds gny och gnäll så kom det en liten, liten spya.
Sen slokade hon en liten stund, vi stannade till och kollade om hon ville ha lite vatten och hon kissade.
Resten av resan, dvs 4,5h sov hon i mitt knä. Två små kissepauser och sen var vi hemma.

Det var rättså skakigt i de små benen första timmen men sen blev hon lite morskare och började utforska lägenheten.
Parketten i vardagsrummet invigdes med att bajsa på det men sen var det inga problem!
Lite mat fick hon i sig också utan problem.
Vi sprang ut två gånger för att kissa och såfort hon fick de små tassarna på gräset så kom det en skvätt!

Det blev en tidig kväll eftersom vi var väldigt trötta bägge två.
Hon fick sova i sin bia-bädd brevid min säng och det kanske kom tre fyra gnäll sen var det helt tyst!
Så duktig tjej!!!
Kissedags vid 4, 6 och sen var det dags att gå upp vid 8, annars har hon sovit i sin bädd utan gnäll hela natten, jag är väldigt imponerad.

Idag har vi bara umgåtts i lugn och ro med ett undantag för min pappa som var här i tre minuter och hälsade på. Vi har utforskat den stooora dungen bakom huset och halsband har åkt på. Lite konstigt är det och man kliar och gnäller lite men det går annars väldigt bra.

Hittills har allt gått långt över alla mina redan höga förväntningar!!

Bildkavalkad kommer senare ikväll när jag orkar!!


RSS 2.0