30 aug

Idag känns det som att tiden bara springer ifrån mej (oss)...

Jag har redan haft min lillskrutta i 3 månader och om en vecka fyller hon 6 månader.... snart dags för första löpet och sen rullar det bara på. Jag har verkligen tänkt att jag kommer uppskatta att ha en äldre hund för att man då kan promenera längre och liksom träna med fysiskt med henne men nu när jag tittar på henne så vill jag bara vrida tillbaka klockan till när hon var så ytte pytte liten att hon låg i skohyllan och hon var rädd för trapphuset och sådana saker.. Missförstå mej rätt, hon är underbart fin nu med och har en helt fantastisk personlighet!!! Men just valptiden som många tycker är så jobbig har jag bara tyckt varit helt underbar!
Nostalgiskt det blev nu.

Jaja, vi har haft en härlig vecka, jag och Kaktus!
Eller, ja från o med onsdagen då eftersom jag som sagt var ute o campade i början på veckan!
Vi har varit i rastgården och träffat ett helt gäng med staff/amstaff/pitbull hundar och blandningar och Kaktus hade hur kul som helst!! Tydligen så kommer många ägare med bull/terrier hundar till rastgården på kvällarna så vi ska väl försöka ta oss dit någon mer gång. Bra för Kaktus med sällskap och att få träffa lite äldre hundar som kan säga ifrån om hon blir för jobbig. Speedway och Ester är ju så himla snälla så hon får ju härja hur hon vill med dom...

Igår var vi och hälsade på i Frölunda och nyttjade deras rastgård och lekte med Spidde Pidd.. Han är så otroligt fin den hunden! Fantastiskt snäll och go... Det märks att han börjar bli vuxen nu för han markerar och nosar hellre än leker och är lite i spökåldern och häromkvällen när My och han var här så satt han och fnös på staffvis åt absolut ingenting i vardagsrummet...
Sötnöt!!!!

Jag ska uppdatera med bilder när jag får tagit några men jag har inte haft kameran med mej ut.
Kaktus och jag ska på utställning i Sofiero 12/9. Catharina och My ska också med. Det blir en trevlig tripp!
Sen anmälde jag till en inoff här i Göteborg, Partille. Alltid bra med övning både för mej och Kaktus!!!
Hoppas det går bra. Jag är nöjd med tänderna än så länge.... håller fortfarande andan litegrann...

Ha en skön söndag!


26 aug

Uppdatering!!!

Jaa, vi hade vår premiär i utställningsringen i söndags. Jag var väldigt väldigt nervös och My och Catharina ska nog ha en eloge som stod ut med mitt nervösa beteende.
Kaktus gick valpklass 4-6 månader mot en enda annan hund: Joddrick's Supreme Ameya.
Vi kom på andra plats men hon skötte sig väldigt fint och vi fick en lysande kritik:

Utm. typ, vackert huvud, mkt bra uttryck, tångbett, utm hals och rygg, utm förbröst och bröstkorg, välvinklat bakställ, aningen tunn benstomme. Rör sig bra. Välvisad.

Domare var Erica Winberg och jag är som sagt väldigt nöjd med vår prestation.
Bildbevis:


"lätt" nervös Emelie


uppställning


nästa gång blir det kort koppel...


fina fina fina My och snygga Speedway som blev bästa hane 6-9!! Stort grattis!!


fina killen!

Jaa, det var allt från utställningen!
Kaktus var trött på söndag kväll vill jag lova. Jag med för den delen.

I måndags åkte jag ut och campade med Farzana och gänget och kom hem vid halv 10 igår så Kaktus var med min syster och hennes sambo över natten. Hon härjade på som vanligt och trivs ju som fisken i vattnet där.
Här hemma har vi idag varit i rastgården och träffat en drever/beagle/basset blandning som hette Izzie.
Hon var gullig men ville inte riktigt leka på samma sätt som Kaktus. Det var okej att springa omkring och jaga varann men såfort det vankades närkontakt ala staff så blev hon på dåligt humör... Hon var söt!!

Jag var och köpte ny säng i lördags. Det behövdes verkligen för den gamla var totalt kass för min rygg!
Den nya blev dock lite hög så Kaktus kommte inte riktigt upp i den än. Har ställt fram en pall framför så hon kan ta sig upp och ner i etapper. Får se om hon fattar hur hon ska göra =)

Som utlovat kommer här lite bilder på lillskruttan som jag tog förra veckan!












Vi hörs!

20 aug

Jag tog massa fina bilder på lillskruttan idag men orkar inte ladda upp dom ikväll. Dom kommer imorn, jag lovar.

Litet smakprov....hoppas det var okej att jag lånade bilden från er hemsida Petra.... annars får du hojta till...
Jag vet att det är långt kvar men bilden på Kaktus påminde mej om denna bilden på Archie så jag var bara tvungen för han är så jääääääääävla fin!!!!


19 aug

Tjoflöjt!!!
Känns som att hösten är på intåg här i Göteborg.
En kyla man inte känner igen och vinden viner. Inget roligt, sommar året runt säger jag!!!
Aja... det blir ju förhoppningsvis sommar nästa år också =)

Söndagen närmar sig med stormsteg och jag blir bara nervösare och nervösare. Fick ett gott råd idag: "ta ett djupt andetag innan du går in i ringen och tänk att du har den snyggaste hunden av alla!"
Ska försöka..

Alla valpcanarna är borta nu. Bara nya fina stora tänder kvar och det ser bra ut... håller andan tills dom sitter lite bättre...
Söndag, måndag, tisdag och onsdag har verkligen gått i ett rasande tempo.
Söndagen låg jag helt utslagen efter en personalfest på jobbet för att fira succén under Kulturkalaset. Pinsamt att säga men så bakfull har jag inte varit på flera år. Kunde med nöd och näppe ta mej ner för trapporna med Kaktus i famnen. Som tur var så sov hon också nästan hela dagen men jag blev faktiskt inte riktigt människa igen förrän på måndagen.
Då åkte lillskruttan och jag o hälsade på i Frölunda hos My, Speedway och Milda. Har ju inte sett dem på 4 veckor eftersom de spenderat sommaren i Norrland med Mys familj. Kaktus och Speedway härjade efter en lite tveksam hälsning som galningar som vanligt!! Sötnosar!!! My och jag drack kaffe, snackade hund och utställningar...som vanligt me andra ord!
Igår, tisdag så var Kaktus hos Catharina och Paraxflocken för jag körde till Ullared med Farzana och hennes sambo samt hans sysslingar som är här och hälsar på från Kroatien. Det var trevligt med en liten roadtrip men jag var väldigt trött på hemvägen!! När man åker till Ullared (vilket jag gjort kanske 3ggr/år hela mitt liv) så slutar det alltid med att man handlar en j***a massa skit som man egentligen inte behöver. Igår kom jag undan med blotta förskräckelsen verkligen. Gjorde väl av med 300:- , måste vara någon form av världsrekord.

Igår kväll var vi vid Bergsjön och grillade. Fantastiskt trevligt och Kaktus var såklart med. Vi stannade tills det blev mörkt och då kröp vi in under filtar och kollade på stjärnorna. Mysigaste kvällen på länge!!!
Vi var väl hemma vid 12 och då fick Kaktus gå hem och lägga sig medans jag gick till Farzana och kollade på en film innan jag också var så trött att jag gick hem och lade mej.
Har kommit in i jobb-dygnsrytmen nu vilket innebär att jag inte somnar förrän vid 4-5. Upp vid 10 när Kaktus vaknar och sedan så är det fullt ös hela dagen, med undantag för en timmes middagslur vissa dagar. Detta har pågått i en månad lite drygt så jag börjar känna av nu att jag borde ha lite mera sömn.
Men vad gör man när tiden inte räcker till?????

Idag har Kaktus och jag haft en riktig mysdag när vi bara hängt här hemma, i dungen och tränat o gosat.
Lägger in lite bilder från igår och även lite bilder från mobilen =)


enes leker lite me Kaktus...numera även kallad "fåntratten"


jag skötte engångsgrillarna


mm...ben e så gott...


kaktus spanar avundsjukt på mej när jag grillar...


sur liten röd hund på ena sidan och två andra hundar på andra sidan...

kaktus gillar sin nya GULA biabädd... jag ÄLSKAR den!!!!!


hittade kantareller i förrgår morse när jag och kaktus var i sluttningen utanför huset!! sjukt...men gott...


hihihi... litet skogsdjur...


någon dammsög och hade balkongdörren öppen ut till dungen... det tyckte Kaktus inte riktigt var okej...


börjar bli stor tjej nu....

Det var allt för idag!! Vi hörs!



15 aug

Ja, nu har det gått ett tag igen!! Sorry, men det har inte hänt så speciellt mycket.

Jag har denna veckan jobbat väldigt mycket. Tisdag-lördag och har knappt sett kaktus känns det som =(
Jo, hon har sovit hemma varje natt o vi har spenderat åtminstone ett par timmar varje dag med varann men det är ändå för lite!!
Förra helgen var det nattpass som gällde för mej vilket innebar att Kaktus blev rastad på kvällen av dels Farzana och dels Josefin som bor här på min soffa en månad.
På måndagen så var sommarvädret tillbaka. Herregud så hett det var.. Kaktus hade en playdate med Paraxgänget i rastgården och Catharina och jag fotade. Bilder kommer nedan...

Tisdag var lugn som bara den.. lite slapping hemma o så men nu har allvaret börjat litegrann iom att papper och nummerlapp till Kaktus utställningsdebut 23 aug närmar sig med stormsteg. Eksemen är läkta men håret har ju inte växt ut, kommer väl ta ngn månad. Jag är nervös och det tränas för fullt här hemma på att stå still o bli pillad och klämd på. Hon är så duktig så!!!
Onsdag var också lugn. Jag jobbade dag och Kaktus var med Farzana tills min syster kom och hämtade henne för på kvällen så var jag ute och åt middag med mina arbetskamrater och sen på sommarklubben på Nef.
Det var en mycket trevlig kväll men jag tog det rätt lugnt eftersom jag skulle hämta Kaktus på förmiddagen på torsdag och därmed behövde vara körbar då.
Torsdag var vi i rastgården och härjade lite innan jag skulle till jobbet och sen var Kaktus med Farzana på kvällen.
Det är ju festival (Way out West) och Kulturkalas här i stan denna veckan och på mitt jobb (kajskjul 8) så har vi klubbspelningar som börjar när festivalområdet i slottskogen stänger!
Det var ungefär 1400 personer på jobbet i torsdags o igår. Räknar med minst lika många idag... Puuhh, säger jag bara..

Igår var jag vääääääldigt trött när ja gick upp vid 10.30 när Kaktus bestämde sig för att det var dags att börja dagen. Vi slappade dock rätt mycket i sängen och tränade på att gå fint samt de vanliga vardagskommandona. Lätt att glömma bort dom tycker jag men hon är duktig min tjej. Sen sov vi middag men det kändes ändå inte som att jag hade fått tillräckligt med sömn när jag åkte till jobbet.
Innan jobbet lämnade jag av min lilla skrutta hos syster yster som börjar bli en riktig rutin i Kaktus liv. Det känns bra. Don tar väldigt väl hand om min lilla tjej men hon blir kanske liiiite bortskämd... eller???
Jaja, det känns bra att ha henne hos familjen.

Idag har vi varit på Kvibergs marknad Kaktus och jag. Det var mycket folk, ljud och dofter och nu ligger en helt utslagen liten tjej bredvid mej här och sover. Det passar dock mej utmärkt för jag ska också ta mej några timmar till innan jag ska till jobbet. Kaktus ska vara hemma med Josefin och Farzana.

Jo, som ja skrev tidigare är det ju nästa söndag dags för Kaktus att göra debut i utställningsringen. Det är Västkustvalpen här i Göteborg och det är en officiell utställning iår. Jag är redan sjukt nervös. 17 staffar anämälda och Kaktus går in som första staff!!! Kommer väl kissa ner mej av nervositet innan. Tur att jag har mina trogna vapendragare My och Catharina med mej....

Imorn ska jag förhoppningsvis ut i skogen igen!! Svampen kan ju inte bara stå där! Tar med kameran om det inte ösregnar så ska ni få se på kort =)
Kaktus har också fått en present av matte senaste veckan: en knallgul bia-bädd!! Den är så j***a fin! Letade överallt efter en tills Catharina upplyste mej om att dom gick att beställa i typ vilken djuraffär som helst.

Nu står den i köket och ser mysig ut. Kaktus provlåg den lite innan men jag hann inte fota.

Bilder från lekdejten:


Kaktus o hennes kompis Ester


Finns mycket att nosa på..


fullt ös!


glädje!!!


Onzi!!!


hela "flocken"...


finaste Onzi...


Ester: jag har hittat ett hål här!
Kaktus: vänta, jag är påväg!!!


Kaktus: jaa, det var nog tur att du hämtade mej...det här ser allvarligt ut...
Ester: tror du??? va kan det va då????


Skitsamma!! LEEEEEEEEEEEEEEEK!!!!!!!


Wiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!


Trött -Check! Lycklig- Check!

Har mer bilder men hinner inte nu så dom kommer imorn...

Förresten, nu växer canarna så det knakar.. valptänderna på överkäken sitter kvar, är dock lite lösa.. men underkäkens valpisar rök när vi körde dragkamp med en handduk här hemma i torsdags. Ser bra ut...än så länge....vi jobbar på det!

6 aug

Gud, tiden går så himla fort!!! Imorn fyller Kaktus och såklart resten av hennes syskon i Abba-kullen 5 månader!! Det innebär att hon varit hos mej i tre månader.. Min fina tjej.

Fukteksemen läker fint och hon är pigg och kry som en liten staff =)
Förra veckan tog vi det ganska piano hela veckan faktiskt, Farzana kom ju hem och ganska mycket tid spenderades hos henne. Kaktus var som vanligt i centrum och alla vill leka och klappa henne!!

I fredags när jag kom ut till min bil för att åka och hämta Catharina så hade någon JÄVEL (ursäkta språket) knackat rutan på förarsidan!!! Fan va jag var arg och faktiskt ledsen också. Men jag har ju som sagt VÄRLDENS BÄSTA VÄNNER så efter ca. 5 timmar satt där en ny, hel ruta igen!
Tack Catharina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vet inte vad jag skulle gjort utan dej. Handfallen hade jag varit iaf, det är säkert...

Resten av helgen förflöt i hyfsat lugnt tempo. Jobb och Kaktus spenderade kvällarna hos Farzana så hon hade det toppen.
En grej jag måååste berätta bara!
Vi hade ju U2 i Göteborg i helgen för två konserter. På fredagen när jag står i baren på jobbet så kommer helt plötsligt vakterna in och informerar om att Bono- the one and only kommer dit. En liten del av nattklubben spärras av och mycket riktigt så dyker han upp!!!!! Hysteri utbryter men vakter lyckas få ordning på det hela och han stannade hela kvällen och roade sig!! Måste också berätta som grädden på moset att han grattade mej på födelsedagen (jag fyllde år i lördags och efter klockan 12 fredags natt så var det ju min födelsedag)!!! Jag har fått grattis på födelsedagen av Bono! Grymt!!!

Jaa, sen i söndags så var det en massa folk här och jag hade lagat lite mat och vi firade min födelsedag. Mycket trevligt och jag fick en grill av Farzana och Josefin och en underbar pläd och presentkort på Ikea av Paula, grannen =))
Vi höll igång till 7 på morgonen ungefär så nu väntar jag bara på vräkningsunderrättelsen i brevinkastet =P
Nä, skämt åsido, det var inte så farligt...

I måndags var det också folk här och Kaktus var väldigt trött på måndag kväll när hela helgen var över...
Josefin ska bo här en månad nu så hon har installerat sig i vardagsrummet. Ganska trevligt att ha sällskap förutom Kaktus och skönt att Josefin jobbar dag så vi slipper gå på varann hela dagarna.
Kaktus har ju sällskap när jag jobbar på nätterna nu också. Very good indeed!!

Igår gjorde vi en utflykt till Farzanas föräldrars sommarstuga ute vid havet och Kaktus fick leka med Zorro igen! Det var härligt att se henne bada som hon aldrig gjort annat!
Efteråt sköljde jag av henne i sötvatten och torkade noga, speciellt dör hon hade eksem och så smörjde jag med salvan och jag tror faktiskt att saltvattnet gjorde gott för idag är det INGA sårskorpor kvar alls! Jippie!!!!
Tratt har hon dock ändå.. Vill ju verkligen inte att hon kliar upp det nu...

Idag ska Kaktus få följa med in till Kajskjul ikväll på musicquiz och sedan får hon nog åka hem med Josefin medans jag stannar i stan och tar ett par öl.
Jag ska också åka och köpa en ny mobil idag. Fick presentkort på mediamarkt av pappa och några arbetskamrater...
Jag ska även hämta en neongul Bia-bädd som jag beställt till Kaktus!!!! Äntligen, har letat överallt innan Catharina informerade mej att dom går att beställa via ungefär vilken djuraffär som helst... Nu är den här iaf och jag är glad!

Lägger in lite bilder från igår:


Zorro och Kaktus hälsar lite


promenerade ner till havet... kaktus tyckte det var sköööönt att svalka sig


wiiieee!!! rejs!!!








Jaha.. Nu slutade datorn att ladda upp bilder så jag uppdaterar med dom sista ikväll eller imorn!

Förresten... Nu har canarna börjat komma!! Håll tummarna för att det ska bli bra nu...

Ha det fint!!!

RSS 2.0