24 feb

Tänkte kompensera för den fattiga bildskörden igår med att lägga in bilder från dagens vinterpromenad runt Härlanda Tjärn med Kaktus och Linda. Solen sken, snön låg djup och jag som är så otrolig harig vågade mej tillochmed ut på isen... Eller iaf ett par meter tills Linda utbrister: ojdå, här känns det blött! Då sa det bara svisch o så stod jag på land igen =)
Kaktus och jag har också varit hos mamma och firat henne för hon fyllde år igår.
Kaktus skötte sig så himla bra och satt mest i soffan och ville ha tårta. Det spelade ingen roll att mammas innekatt Bosse satt på stolen på andra sidan bordet, hon kunde inte brytt sig mindre... Skönt!!!

Här är bilderna:

















det var allt!!

23 feb

Jaha, det var en väldigt lång dag detta tog.
Kaktus var lite låg i 3 dagar ungefär, sen var det som att hon aldrig blivit opererad...
Både skönt och jobbigt.
Skönt för att det verkligen var obehagligt att se henne hängig och jobbigt för att hon behövde ju hålla sig hyfsat stilla så att såren fick en chans att läka... Det har dom gjort nu. Det ser fint ut, dock har Kaktus haft lite flytningar med blod i senaste veckan men efter samtal med My, Catharina, Djursjukhuset och stenkoll på temp, humör och matlust så har det inte varit ngn fara på taket...
Imorn är det två veckor sedan, tiden flyger verkligen fram!!

Kaktus och jag har inte varit ute på så långa promenader senaste veckan, dels för att hon inte ska gå långisar första veckorna och dels för att som vanligt så har det snöat, snöat och blåst o blåst... Huvva va kallt tycker Kaktus och springer ungefär fem meter från dörren, raketkissar och/eller bajsar och sedan ska hon in o mysa i soffan igen.
I söndags skulle vi dock utnyttja det fina vädret, vindstilla och solsken och ungefär en halvmeter nysnö.
Farzana mötte oss vid torget och vi bestämde att en halvtimme-40min skulle vara en lagom promenad för oss. Vi gick in i skogen bakom Kortedala, längsmed Lärjeån som ligger där och när vi kommit in en bit släppte jag Kaktus som inte fått springa lös sedan innan kastreringen... Snacka om bullfnatt!! Hade inte kameran med mej för vi misstänkte att det inte var så många som kommit på ideen att pulsa omkring i skogen så framkomligheten skulle vara begränsad. Farzana hävdade att om man gick den vägen hon tänkt skulle det ta ungefär en halvtimma och så skulle man komma ut vid hennes nya lägenhet. Det gick......sådär kan man säga....
Vi råkade gå lite för långt och sedan fick vi gå åt det enda hållet det var skyltat något vi kände igen så vi kom runt hela gamlestaden och bort till SKF där vi 2h senare, extremt kalla och trötta tog vagnen upp til Kortedala igen.
Jag litar aldrig mer på Farzana hahaaha!!!
Har nog aldrig duschat så varmt så länge som när jag kom hem och det var ett väldigt sömnigt litet rött åbäke som snarkade på soffan resten av kvällen.

Igår tog vi det rättså lugnt. Klickade lite och rastade oss i dungen och mös i soffan.
Har börjat klicka in backa, stänga lådor sitter rätt bra nu, lite finslip kvar bara och nu har vi precis gett oss på att försöka öppna dörrar. Svinroligt och Kaktus är pigg, alert, fokuserad och lättlärd! Jag gillar det...
Idag har Kaktus varit med Linda för jag har provat på livet som kontorsråtta. Hoppade in och praoade på Kajskjul när den ordinarie personalen förlustade sig på konferens...
Har haft en trevlig dag och sen en sväng på stan där jag ÄNTLIGEN hittade en vinterjacka jag kan tänka mej. Den är inte billig men jag har letat hela vintern efter en jacka jag trivs med så nu när jag hittade ngt som jag verkligen gillar får det kosta vad det kosta vill. Fjällräven är det också så jag kan säkert ha den i ett par år åtminstone...
Jag är nöjd. Bad dem lägga undan den tills imorn så jag kunde fundera på det lite men redan på spårvagnen hem så hade jag bestämt mej =)

Lite bilder på skruttisen:


kaktus surar...


såhär fint är kaktus ärr nu!!


paula skulle ut på min balkong o röka häromdagen... det gick sådär...

Det var allt för denna gången!
Ska försöka ta me kameran ut o fota Kaktus i all snö någon dag..
Bäst att passa på innan den är borta...

Sist men inte minst: söndag 7/3 fyller min lilla skrutta och såklart hennes 7 syskon i Abba-kullen 1 år!
Känns väldigt overkligt att hon redan är ett år gammal, så liten som hon är =)
Ska ställa till med någon form av partaj för födelsedagsbarnet men har inte riktigt bestämt alla detaljer ännu.
Sen kommer ju alla andra grejer som ska göras vid 1år. Först o främst vaccinering men sen vill jag ögonlysa, röntga och helst MH-beskriva henne innan hösten också. Hoppas att tid och pengar räcker till... Men det ska det väl göra. Har ju planerat för detta redan innan jag köpte Kaktus.

Nu ska vi ut på sista kvällsrundan innan sängen ska få oss bägge!



10 feb

Hej på er!

Igår hände det som var planerat redan från början men som jag har dragit mej för att göra i ungefär ett halvår. Kaktus kastrerades.
Bestämde mej i förra veckan och ringde på onsdagen till Västra Djursjukhuset och hörde mej för litegrann hur det gick till och vad det skulle kosta. Fick då en tid redan igår så det var verkligen snabba ryck, vilket är bra för annars hade jag fortsatt vela. Men det känns helt rätt, hon ska inte gå i avel så det är egentligen inget att snacka om.

Vi sov i Frölunda hos My och gänget måndag till tisdag och 07.30 igår så var det en väldigt nervös och orolig Emelie som lämnade sin lilla tjej till veterinär Anna-Karin. Dom är dock så väldigt trevliga, glada och förtroendeingivande på Västra så det kändes att hon var i goda händer.
Jag åkte tillbaka till My och spenderade dagen med att åka till Ikea, handla, laga mat, oroa mej så att jag lipade ungefär 5 ggr och på något underligt sätt så gick dagen framåt tills telefonen ringde vid 15.22 och beskedet kom att Kaktus var vaken, allt hade gått bra och hon låg och återhämtade sig lite på en värmefilt under ett täcke..
Då bröt jag ihop totalt och bara grät. Som My säger: jag är inte riktig i huvudet...
Antar att det var en massa oro som släppte.

Fick hämta min skatt efter 18 och Linda följde med mej så att Kaktus kunde ligga i hennes knä på vägen hem.
Det var en liten, vinglig, ynklig och helt otroligt söt liten Kaktus som mötte mej.
Hon tittade på mej och gjorde ett litet försök att vifta på svansen men det fungerade inte speciellt bra så vi gick ut och bäddade ner henne i knät på Linda istället och så bar det av hemåt.
Väl hemma så fick hon mysa ner sig ordentligt under en filt på sin favvoplats i soffan. Där låg hon tills hon vaknade av att hon var så kissenödig att det inte gick att hålla sig och det skedde en olycka i soffan vilket gjorde henne ännu mer deppad.....
Resten av kvällen förflöt i lugnt tempo.
Jag bakade minisemlor som jag och Paula avnjöt i soffan och vid halv 12 bar jag ner Kaktus så hon fick kvällskissa innan vi gick upp och kröp ner i sängen.
Ställde kompostgaller runt den eftersom jag inte ville att hon skulle kunna hoppa de 70cm ner till golvet men jag hade inte behövt oroa mej.
Såfort jag la mej ner så kröp hon upp bredvid mej, drog sin suck och somnade.
Underbara, underbara lilla varelse!!!!!
Jag var också sjukt trött och somnade nästan direkt. En hel dag av oro tär på en.

Vistelsen i soffan fortsätter idag. Vi tog en kort morgonrastning och åkte sedan till Kortedala Torg och hämtade ut Kaktus Rimadyl hon ska äta i 5 dagar. De hade inte inne den igår utan var tvungna att beställa hem den. Åkte hem igen och bäddade ner oss i soffan.
Här sitter vi nu.
Kaktus är definitivt bättre idag än igår, hon vill inte äta och har hittills inte druckit heller, men imorse viftade hon på svansen och pussade lite på mej så jag blev så glad att jag började böla igen. Ska se till att hon får i sig lite vätska senare så ska det nog gå bra.

Tänkte lägga upp bilder från förra veckan dels här hemifrån och när hela klanen var ute vid Näset och promenerade.
Bilder på sjuklingen kommer imorgon, hon får vila sig idag...


enes tränar stå med Kaktus


lillskruttan...


fina fina...


såhär brukar kaktus lägga sig när hon vill mysa i soffan...
kryper upp i mitt knä...det är sann lycka.


gnaga på sin egen svans...


catharina jonglerar hund och barnvagn...allt på samma gång


christer me paraxgänget!!


fina ester pest


kaktus poserar, väldigt motvilligt i sitt fina halsband från AEcollars..


efter promenaden blev det kaffe hos Marcus o My...
Catharina o Christers lille parvel var såkart me...han gillar kexchoklad!

Avslutar, som vanligt med en bild på min vackra tjej som nu är hela 11mån gammal!
Tiden går så ofattbart fort.
TACK Nathalie för att du lät mej (trots min lama storstadsbil jag kom i) köra därifrån med denna lilla
skatt i knät!!!!


RSS 2.0