29 april

Imorn är det Valborgsmässoafton vilket i alla år har innburit ngn form av fest, ofta inkluderat lite mer alkohol än vad som är bra för en samt att våren officiellt är här!!
För första året sen jag var 13 har jag inget planerat och det känns så otroligt bra.
Jag ska om det är fint väder ta en långpromenad med Kaktus och kanske grilla och ta ett glas vin på kvällen.

My och jag ska ju ha "utställningsturné" denna helgen. Dock två inoffer men ändå, det är invigning för vagnen och burarna, ska bli spännande att se om vi klarar av detta projektet =)
På lördagen ska kaktus och Spidde ställas i Vara/Grästorp och på söndagen är det Tjolöholms slott som gäller.

Vi satte oss dessutom ner i veckan och gjorde upp sommarens officiella utställningsplaner och såhär ser de ut än så länge:

6 juni- Vänersborg
13 juni- Avesta
19,21 juni - Elmia/Jönköping
3 juli- Rasspecialen!!
9,10 juli- Tvååker
21 aug- Eskilstuna
11 sept- Sofiero
6 nov- Växsjö

Rätt så många som planerats in men än så länge har jag bara anmält tom rasspecialen.. Får ju se lite med jobb och så i sommar hur mycket jag kan flänga omkring men förhoppningsvis så ska vi väl hinna med de planerade!

I söndags så gick Farzana, Kaktus, Jasminko och jag en promenad och stannade till i en glänta och grillade. Jag tog typ 200 bilder så ett gott gäng kommer här nedanför!

















18 april

Hejsan!

Vi har haft en trevlig helg, Kaktus och jag.
Jobb i fredags men igår och idag har vi bara umgåtts och haft det skönt i solen som faktiskt hängt i här hela veckan. Dock har helgen bjudit på rättså kraftiga vindar men det är ju bara bra för då kanske den här j***a askan kan blåsa undan så pappa kan få flyga hem från Kreta!?
Saknar honom...

Eftersom jag var ledig igår så passade Farzana, Jasminko och jag på att motionera oss själva samtidigt som Kaktus och tog en lååång härlig skogspromenad. Eftersom det inte blåste i skogen så blev det en grymt skön promenad och Kaktus fick äntligen springa lös på större yta än dungen eller rastgården... Det är så underbart när man släpper henne och hon verkligen får härja av sig, glädjen är enorm...
Ingen kamera igår men idag var den med på promenad nr2 som också blev ungefär dryga timmen i skogen vid Lärjeån här i Kortedala.
Resultatet kommer nedan:










Kaktus 13mån, 13,8kg, världens vackraste vovve!


Tack för idag!



14 april

Hej svejs!

Här har det hänt grejer sen sist.

Förra tisdagen, dvs den 6 april så styrde Kaktus och jag kosan till västra djursjukhuset för HD/ED röntgen.
Kaktus skötte sig som vanligt galant och charmade alla som kom i kontakt med henne. Hon var dock väldigt envis och ville verkligen inte lägga sig och sova på den konstiga kalla bänken så sköterskan fick ge henne lite extra lugnande och då orkade hon inte hålla sig på benen längre. Hon var dock inte helt borta för varje gång hon skulle vändas så försökte hon ta sig upp igen, envisa lilla skruttis!
5 plåtar fick vi ta på höfterna innan det blev en som var någorlunda rak och bra. Armbågarna räckte det med två plåtar/armbåge.

Jag fick också förklarat för mej vad det är man tittar på hos skk när man läser av dom och vad som såg bra respektive dåligt ut men som vanligt så var de väldigt noga med att poängtera att det dom säger absolut inte behöver vara samma som vad skk kommer säga. Plåtarna visade ingenting vad vetten på Västra kunde se vad gällde armbågarna, de såg jättebra ut. Höfterna visade två små skuggor vid övre delen av höftkulan mot skålen. Skålen var djup och fin, mer än 50% av kulan låg i men som sagt, det syntes två små skuggor samt en minimal men ändå synlig vit "gadd" från höftbenet.

Åkte därifrån vid ganska gott mod och i fredags kom resultatet upp på skk: C-höfter och armbågar UA!!!
Jag är nöjd och det här med fria armbågar känns otroligt skönt!
Självklart så gick jag ju och hoppades på b-höfter, det vore konstigt annars jag menar, vem vill inte att ens hund ska vara så frisk som möjligt??
Men jag hoppas att med träning och inga stora påfrestningar på hennes höfter så ska nog detta inte bli några problem=)

Vi har tagit det väldigt lugnt det senaste. Kaktus är ju rätt så upe i varv jämt och nu har jag bestämt att träningen får läggas på hyllan ett tag och det enda vi ska syssla med är passivitet och kontakt.
Det behöver vi. Kaktus behöver lära sig att varva ner och jag måste lära mej hur jag ska hjälpa henne med det.
Vi ska mao bara slappa ihop ett tag och hänga i solen som nu visar sin varmaste sida!! Våren är här med full kraft och med den så har pollensäsongen också dragit igång!
Jag går och nyser, kliar mej i ögonen och är otroligt trött och seg hela tiden. Det är som ngn har hällt sömnmedel i allt jag äter och dricker.
Jobbig period detta.

Jag gjorde faktiskt en sak förra helgen som jag hoppas kommer leda till ngt bra: högskoleprovet.
Har länge hävdat att jag inte vill börja studera och jag känner inte direkt ngn lockelse nu heller men eftersom jag tyckte att i princip allt annat än skolan var intressant när jag gick i gymnasiet så kommer jag inte så långt på mina betyg. Bestämde mej för att ge högskoleprovet ett försök, jag hade inga direkta förväntningar på att få över medel som är 1.0.
Jag är väldigt svag på matte/statistik så de delarna räknade jag inte med att få speciellt många poäng medans språk är min starka sida så jag satte min tillit till läsförståelsen, engelska läsförståelse samt ordkunskap.
Provet tog en hel dag. 50 minuters provpass med 20 min rast emellan.
Redan samma kväll kom de rätta svaren upp på nätet och jag när jag rättade mitt prov och sedan använde förra årets normeringstabell så kunde jag inte riktigt tro mina ögon när det stod att jag skulle ha skrivit 1,5!!!!!!!!!!!!
Sjukt glad har jag varit sedan dess.. På de poängen kommer jag in på det mesta jag skulle tänkas vilja plugga. Detta inkluderar såklart inte läkarlinjen eller juristlinjen men det mesta liksom.
Heja mej!!!

Har äntligen investerat i en vagn som vi ska ha på utställningar och förra veckan var My och jag o köpte burar till den! Blev toppenbra och nu längtar jag till 1maj då vi ska använda den för första gången! Sen är jag redo för den officiella säsongen att dra igång!
Imorn är det planeringsmöte hos Ktina som gäller... Sommaren -10 är nära nu!

Avslutar med lite bilder:














Tack för oss!




1 april

Hej!

Vi prövade nya objektivet på förmiddagsrundan i dungen idag.
Här kommer ett par bilder, jag är mycket nöjd!!
Dessutom la jag ut det gamla objektivet på Blocket igår kväll och det är redan sålt!!


kaktus har JÄTTEBRÅTTOM ut till dungen för morgonkiss...


sen skulle det såklart spanas och matte fotar..


vilken tur att jag har öron som står upp så jag hör allt som sker!!


oohh, värsta fräscha stenen... ser ut som jag är undernärd också..


och så ett sista sittfint-kort innan vi går in!

Har ju totalt glömt av att skriva in kritiken från i söndags också men här kommer den:

Väl samlad helhet. Bra benstomme. Mycket tilltalande huvud. Bra styrka i underkäken. Mörka framåtriktade ögon.
Mycket bra överlinje i stående, kan bli stramare i rörelse. Välformad bröstkorg. Bra svans. Bra vinklar. Mycket bra kondition


Hej så länge!!!

RSS 2.0