14 maj

Hejsan!

Igår var det inofficiell utställning igen!
Vi behövde dock inte åka så långt denna gången. Mölndals brukshundsklubb var platsen för skådespelet så vi utgick från My i Frölunda...

Trots att vi var ute i god tid från början så lyckades vi med konststycket att komma springades från parkeringen och rakt in i ringen, jag hann inte ens få på mej min nummerlapp!!! Det gick bra ändå. Kaktus blev BIR med HP (två staffar anmälda, Kaktus o Spidde :P) och sedan började väntan på gruppfinalen... Tre timmar satt vi och drack kopp efter kopp med kaffe och umgick med varandra och hundarna.

Catharina som inte ställde ngn hade tagit med sig sin vän Edith och hennes superfina Zumo (från Shodiegun's) för lite miljöträning så vi hade en väldigt trevlig dag... Dock blev det lite kallt framåt eftermiddagen och vi var väldigt glada när finalerna skulle dra igång.
Eftersom det var en så liten utställning så hoppades gruppfinalerna över och det var BIS direkt.
Kaktus var trött efter en lååååång dag så jag lät henne göra som hon ville medans domaren kollade på de ca 30 hundarna som stod framför oss (vi hade fått ställa upp oss i storleksordning) och hon skötte sig perfekt när det var hennes tur! Hon blir bättre och bättre på det där. Står still och visar sig fint och har slutat springa med nosen i backen när vi ska gå runt. Dock tittar hon liiiite väl mycket på mej ist för framåt men jag tänker inte klaga för kontakten är ju ngt vi jobbar rätt mycket på hon och jag... Duktig vovve!

Kaktus klarade första gallringen och var en av ungefär 20/40 hundar men i andra gallringen fick vi tacka för oss. Vilket inte gjorde ngt för jag hade ont i hela kroppen och både Kaktus och jag var frusna, hungriga och trötta!
Vi åkte hem och mös ner oss i soffan!

Kritik: (domare: Henrik Skog)

Feminin tik. Bra huvud. Korrekt bett. Bra hals. Bra över och underlinje. Tillräckligt bröstdjup. Goda vinklar fram och bak. Rör sig bra från sidan, ngt trång bak. Trevligt temprament

Vi träffade en otroligt fin liten stafftös som också var ute o miljötränade med sin husse och lillmatte. Hon var röd och väldigt lik sin pappa Hayden. Kom från kennel Fire Eye's, supertrevlig hund och husse!!

Det blev inga bilder igår för ingen av oss hade med sig kamera så jag slänger in några bilder från förra veckan då Kaktus premiärbadade i havet med Spidde o Millan!












Kramar från oss!!

8 maj

Halloj!

Nu är det ett tag sedan sist igen och det har varit ganska mycket de senaste veckorna...
Börjar med förra helgen då det var utställning både lördag och söndag!

Lördagen började med att My ringde och väckte mej halv 9 när jag skulle vara hos henne 9. Jag hade mao försovit mej!! Stressade upp och ut, hann inte koka kaffe eller göra en macka att ta med mej. Kaktus är morgontrött hon också och var inte speciellt pigg på att krypa fram under de varma täckena men efter en kvart var vi påväg bort mot Frölunda iaf. Ganska bra jobbat om jag får säga det själv!
När vi är typ framme så ringer My och är lite LÄTT stressad för vi hade fått för oss att utställningen började 10 men den började 9 så det brann rätt bra i knutarna...
Stress stress stress, gasen i botten och en väldigt dålig vägbeskrivning var vad vi styrde kosan upp mot Vara/Grästorp med.
Vi hann.
Hade till och med en 20 min tillgodo.
Utställningsvagnen fick premiärrulla i 380 från parkeringen upp till ringen och vi var otroligt nöjda med den!! Hur bra som helst!!!
Kaktus var den enda hunden denna dag som hade konkurrens. Av en söt tik som vi gått mot innan ett par gånger.
Ängalunds Svea. Samma fina färg som sin mor Sol.
Kaktus blev 2a bästa juniortik men det gjorde inget för hon skötte sig bra och jag var mycket nöjd med henne!
Det blåste ngt fruktansvärt på fältet där vi stod och det var faktiskt flera hundar som inte tyckte det var speciellt roligt utan drog o slet i kopplen... Dock inte staffarna ;)

Kaktus halvbror Cometstaff Directors Cut var också där! Svinsnygg kille och väldigt trevlig husse och matte!!
Roligt att se en släkting, det är inte ofta här neråt landet man gör det.
Tog några bilder på honom som kommer sedan.
Han blev BIR valp med väldigt fin kritik! Roligt på sin första utställning!!

Kritiken:

OK typ och helhet. Bra huvud med fint uttryck. Ngt lätta öron. Bra kroppsvolym. Står bra på sina ben. Kunde ha ngt mer benstomme. Skulle änska lite generösare steg från sidan.

Bilder:

snyggingen Frans





Söndagen började bättre. Jag vaknade i tid. Hade med mej mackor och kaffetermos.
Körde lungt och avslappnat upp till Tjolöholms slott där söndagens utställning gick av stapeln arrangerad av Pudelklubben.
Lastade in hundarna i burar på vagnen och började rulla mot veterinärbesiktningen då det säger pang och ena däcket ramlar av på vagnen!!!!!!!!
Plastfästet hade spruckit... Så j***a dåligt!
Maximal vikt på vagnen var kanske 30 kg. Det borde den tåla.
Jaja, vi lyckades iaf ta oss in till ringen och sedan började väntan.
Solen sken och det fläktade, en riktigt fin dag var det.

Endast tre staffar denna dag. Speedway, Kaktus i öppen klass bägge två och Tranrikets Ford Mustang "Broshan" i valpklass.
Spidde gick först och sen var det Kaktus tur.
Hon skötte sig bra och vi blev BIR med HP. Trots att pappas sambo som hade spontanåkt upp för att titta på oss kom och ropade på mej precis när vi ställt upp oss framför domaren för bedömning!! Jag trodde inte mina öron när ngn stod bredvid ringen och ropade: Emelie, Emelie!?!!?
Vad är det för pucko var min tanke?!
Men det gick ju bra och jag fick en miljon ursäkter när jag kom ut ur ringen!!!
Gruppfinalerna skulle gå när alla ringar var färdiga så vi bestämde oss för att eftersom det var en sådan fin dag så väntar vi... och vi väntade.....och väntade.....
Tillslut så började folk samlas runt finalringen och vi fick veta att det var valpfinal och barn med hund innan grupperna skulle gå..
Klockan började ticka mot 3 och vi behövde vara hemma vid 5 plus att hundarna haft en låååååång dag i sina burar och vi vägde verkligen att strunta i det och åka hem men så är det ju så att om man redan suttit där i två timmar och väntat så vill man ju inte ge upp sen?!!

Kaktus gick mot 5 andra hundar i gruppfinalen och placerade sig som 3a.
Toppendag tyckte vi trots all väntan!!

Kritik: (domare Mona Hedman)

13 mån tik av god typ. Utmärkt huvud. Korrekt bett. Goda vinklar fram och bak.
Stark rygg. Mycket välmusklad. Skulle önska lite kraftigare benstomme. Goda rörelser. Trevligt temperament.

Bilder:


förväntansfulla...


kaktus i gruppfinalen...


jobbar på kontakten...

kaktus är trött och vill inte posera...inte ens köttbullen hjälper!


Marcus och My flög till Skottland igår så  jag ska passa deras hundar nästa vecka ett par dagar. Det ska bli trevligt!
Vi var vid havet i onsdags allihopa med hundarna. Tog en massa fina bilder och hundarna doppade sig för första gången men de korten kommer någon annan dag för nu måste jag till jobbet!!




RSS 2.0