29 nov

Jaa, då har det gått ytterligare några veckor och idag är det första advent.
Ganska mysigt med jul detta året, Kaktus första.... hoppas på lite snö så hon får känna på det också =)

Vi har inte gjort så mycket senaste veckorna utöver det vanliga. Klickerträningen går framåt med hjälp av My och köttbullar haha!! Vi har inte införskaffat någon targetstick utan har kört med mitt skohorn och det har fungerat alldeles utmärkt.

Idag har vi varit på inoff här Göteborg på Åby travbana.
Kaktus gjorde bra ifrån sig och slutade som 2a bästa tikvalp med HP!!!
Matte är stolt och glad över sin skrutta...
Känns som att det går framåt nu för varje utställning så det känns väldigt bra. Sen att det är inoff spelar mej ingen roll. Bra träning inför MyDog som är nästa utställningstillfälle.

Det togs tyvärr inga bilder idag men My har en film som KANSKE kommer upp här. Det beror på hur matte tycker den ser ut =P

Kritiken kommer iaf här:

Domare: Henrik Skog

Bra huvud. Korrekt bett. Bra över- och underlinje. Bra vinklar fram och bak.
Bra rörelser. Trevligt temprament.


Jag är som sagt mycket nöjd och nästa gång ska vi göra ännu bättre ifrån oss.. Heja Kaktus!!
Just nu ligger det en liten trött hund och snusar i soffan och jag har precis städat lägenheten. Skönt att starta veckan med ett rent hem.

Höpp!

16 nov

Tjingeling!

Har inte så mycket att skriva idag, Marcus, My och hundarna var på besök igår. Vi hade klickerlektion #2 och Kaktus verkar fatta grejen. Det är bara jag som behöver bli mer tajmad så jag ska faktiskt träna mej själv tills nästa gång...
Tills nästa gång ska jag införskaffa en target-stick eller ngt att använda som target-stick. Roligt!!!

Blir lite bilder, orkar inte skriva så mycket idag.
Vi laddar för nästa helg också, inoff på Åby.... heja Kaktus!!


kaktus fick en ny leksak igår, den var rolig


tre minuter senare var den död


fina fina tant millan


kaktus i sin splitternya sele som matte köpte igår


det ska nosas... som vanligt...







Sist men inte minst: GRATTIS till Kaktus syster Maggie (Evanescence's Kisses of Fire) som blev BIR igår i Mjölby för domare Patrik Cederlöf!!!!

11 nov v.2.0

Tänkte bara lägga upp lite bilder på skruttan från igår och idag =)


kaktus blev glad när pappa hälsade på


pappa var den största kritikern till mitt anskaffande av hund... se hur det gick =)


kaktus ville inte gå upp imorse.. hon ville mysa kvar i sängen


sömntuta...


sen åkte vi till My o klickertränade och självklart fick det bli lite lek me Spidde Pidd...


sen blev man trött och fick vila sig lite...


millan va lite missnöjd me att ha den lilla röda jobbiga tjejen på besök igen så hon låg under täcker i soffan o myste istället...


min glada nöjda tjej


läget just nu...

Det var allt för andra gången idag!


11 nov

Ja, så var helgen redan förbi dåja! En bit in på nya veckan...

Vi har haft det trevligt i Malmö jag och Kaktus.
I lördags 13.27 gick tåget och det var en del gnäll och stressflås i början men såfort hon fattade att hon kunde hoppa upp och sova i sätet bredvid matte så gick resten av resan som en dans. Snacka om mammegris jag har!!
Väl framme så mötte linda upp oss och vi promenerade hem till henne och slängde in bagaget.

Det blev en lugn kväll eftersom vi skulle upp tidigt morgonen därpå.
Utställningen var på Malmömässan och vi var lite stressade på morgonen, som vanligt så missbedömde jag tiden och det faktum att Kaktus vägrar göra  ifrån sig ibland när vi är någonstans där hon inte känner igen sig.
Jaja, vi hann iaf med hjälp av en taxi =)

Vi ställde i en ring längst bort och där var hyfsat lugnt och skänt vilket innebar att jag kunde slappna av lite mer och det behövdes verkligen nu när jag inte hade Catharina och My vid min sida att lugna mej...
Vi var 4 tikar i vår klass och 7 staffar totalt.
Kaktus skötte sig väldigt bra och jag kunde faktiskt för första gången slappna av lite och dra ett par djupa andetag när det var vår tur att springa ett varv eller ställa upp oss framför domarbordet.
När domaren ropade fram oss till första plats så trodde jag verkligen att han skämtade eller att han när som helst skulle ändra sig så jag vågade inte riktigt bli glad men det visade sig vara sant!! Det blev mao en första plats i tikar 6-9mån. Dock utan HP men vafasen! Nästa gång tar vi HP!!
Min duktiga skrutta!! Jag var så stolt över henne.
Visste ju att hon skulle göra bra ifrån sig om jag bara lärde mej att slappna av lite.
Varken Linda eller jag lyckades uppfatta vem som blev Bim/Bir, kasst men vi hade bråttom bort till ring 9 för Linda ville se Dogo Argentino.

Vi köpte sen lite fika och åkte hem o slappade i Lindas lägenhet tills det var dags för mej och Kaktus att dra oss hem mot underbara Göteborg. Malmö i all sin ära men mitt hjärta klappar hårt för Götet...

Sen har veckan varit lugn. Kaktus sov i princip hela måndagen, antar att utställningen och tågresan var uttröttande så vi har promenerat, tränat lite, myst i höstrusket och bara varit.
Idag ska vi åka över till andra sidan av stan och träffa My och Speedway för Kaktus ska vara My's projekthund och vi ska försöka oss på att klickerträna henne...
Får väl se hur det går. Jag har försökt klicka in henne här hemma men jag vet ärligt talat inte om jag har gjort rätt för jag vet inte om hon kopplar ihop godiset med klickern. Bra att jag har My som kan allt sånt =)

Avslutar me Svante Frisk's utlåtande om min Kaktus och ett par bilder:

Kritiken:

Bästa tik 6-9månader

Något långställd tik, bra huvud, ganska mörka fina ögon, kunde vara mer utfylld under ögonen, saxbett, tillräcklig hals, behöver bli stark i sin överlinje, bra vinklad bak, ngt framskjuten skuldra, önskar ngt mer benstomme, rör sig brett och löst fram, typisk bak, trevligt temprament.


kaktus på tåget..


kaktus spanar in konkurrensen


Linda sa att jag såg så sur ut på kort så jag satsade åt andra hållet ist


stå fint nu gumman...kolla på korven, va gott!


berömmer kaktus för att hon stått och gått fint!


slappnar av lite när vi väntar på individuell bedömning..


tandkoll...


en sista posering innan placering


svante förklarar kritiken..


väl hemma hos linda igen så mystes det i fåtöljer
Linda och jag unnade oss nygjorda doughnuts och starkt starkt kaffe...

Det var alles för denna gången!! Vi hörs!

Nathalie, Kaktus uppfödare har fått upp sin hemsida igen!
Kika gärna in där...

Kennel Evanescences


Höpp!


5 nov

Jaha... redan november och snart är 2009 över. Det går fort vill jag lova!!

Kaktus växer och frodas, på lördag fyller hon och hennes syskon 8 månader.
Jag har spenderat sista veckorna med en löptik i lägenheten och jag måste säga att det har gått förvånansvärt bra. Märkte väl ett par veckor innan att det var pågång för det var som hon hade lock för öronen och blev lite mammigare och lite mer dämpad än vanligt.

Det jobbigaste som finns i världen just nu för Kaktus är hennes trosor. De hatar hon!!
Går o gnider bakdelen mot allt hon ser för att liksom skrapa av dom...
Mattes skatt börjar bli stor.

Vi har tagit en paus i att lära in tricks och sånt och kör mycket på kontaktövningar, gå i koppel (vilket ju går sådär eftersom varenda löv är typ det intressantaste i världen) och att varva ner när man blir för upphetsad.
Jag har också dragit ner lite på hennes foder för jag märkte att hon inte åt upp allt samt att hon faktiskt lägger på sig lite så nu får hon 2dl morgon och kväll. Det funkar dunder med Eukanuba som hon fått fortsätta äta sedan valpben men nu som vuxenfoder då.

Utställningarna har det ju varit lite lugnt med sedan den i partille men nu ska vi faktiskt ta tåget ner till Malmö i helgen och ställa på Malmö Valp på söndag. Det ska bli spännande och se hur det går. 7 staffar anmälda. Har ju varken My eller Catharina med mej men vi ska bo hos min vän Linda som har lovat att följa med som stöd så helt ensamma komer vi ju inte vara. Jag är dock väldigt nervös ändå... Jaja, sålänge vi gör vårt bästa kommer jag vara nöjd.
Sen är det en inoff utställning här i göteborg 30 nov som vi ska på hela gänget. Det är nog de två som kommer vara aktuella innan MyDog i januari.

Tyvärr så har det ju skett lite förändringar på jobbet vilket i kombination med att det blev väldigt dyrt med anmälningsavgift, resa t/r & hotell i Stockholm lett till att jag inte kommer ha möjlighet att ställa på Hund2009.
Himla trist men det går helt enkelt inte iår!

Har inte kameran hemma nu så det kommer inga bilder idag men jag ska försöka få med den ner till malmö så linda kan fota oss i ringen.
Uppdatering kommer således efter helgen!!

Taru: tack så hemskt mycket för kommentaren här i bloggen! Gick in på Orvilles blogg och försökte skriva en kommentar men jag var helt bortkollrad av finskan så jag vet inte om den kom fram!?!
Är inne hos dej me o kollar på bilder på snyggbrorsan ;)
Stort grattis till era framgångar i utställningsringen!!

RSS 2.0