26 jan

Det har varit mycket sköna promenader i snön senaste veckan... Lägger upp lite bilder från i måndags då Kaktus och jag åkte över till andra sidan stan och hälsade på My o Spidde!!


spidde är nog hälften mullvad...söt e han iaf...


kompisarna...


självklart en pinne att gnaga på...


kaktus visar vägen


Igår var ännu en fin dag så Enes och jag tog me oss lillskruttan och åkte ut till Näset för en sväng vid havet... Det var underbart vackert och precis lagom kyligt.

Bilder:


enes o kaktus kollar läget lite...




jag tycker detta ser sjukt läskigt ut...


det var fint vid kusten...















tack för idag!

21 jan

Hejsan!!
Tänkte bara skriva en kortis från mej och Kaktus.
Vi har det bra trots att vi börjar tröttna på snön och gruset och saltet och kylan...
Kaktus har ju varit skendräktig sedan hon löpte i oktober och nu senaste veckan så har hon varit superstressad, flåsat och inte kunnat komma till ro. Dessutom har hon inte velat äta så jag har varit ganska orolig.
Ringde till Västra Djursjukhuset och de har skrivit ut "Gallastopp"(kommer inte ihåg hur det stavas) så vi får se hur det går med det. Hon lakterar ju dock inget samt att bröstvårtorna har blivit lite mindre senaste....jaja, som sagt, vi får se.

Idag har jag försökt mej på att göra en smörgåstårta. Min mamma gjorde alltid den mest fantastiska smörgåstårtan för jag gillar inte skaldjursröra eller dill och hon hade inget av det på sina. Dessutom hade hon inte så mycket majonäs på sin... Jag kunde äta hur mycket som helst.
Försökte mej på att göra efter hennes recept vilket innebar att jag började redan igår med att baka formbröd att använda som botten!!!
Det har tagit hela dagen men jag är väldigt nöjd med vad jag åstadkommit som ni kommer se längre ner ;)

Lägger in lite bilder från senaste veckan:


lillskruttan i sitt fina Hurttatäcke


kaktus och jag


bild på kaktus nya fina halsband...


skryt: smörgåstårtan!!

Sjukt trött nu men snart ska jag och granntanten ta ett glas kallt rosé med en bit smörgåstårta och sen blir det en tidig kväll för imorn drar arbetsveckan igång igen med ett härligt 13h pass....

Avslutar med en bild på kaktus just nu:

14 januari

Sorry att det har dröjt men nu kommer ÄNTLIGEN uppdateringen från MyDog...
Självklart hann inte våra halsband från AE Collars fram...
Vi genomförde dock ändå =P

Lördag 9jan: En mycket trött och väldigt nervös Emelie blev upplockad av syster yster som även haft Kaktus över natten och så bar det av mot mässan. Extremt skönt att å skjuss så slappa jag krångla med bilen och leta parkering i flera timmar...
My skulle ju ställa Kaktus åt mej så jag skulle kunna ta kort och bara slappna av och vi skulle ses utanför mässan kvart över 9. Stackars My fick ju ta sig med kollektivtrafiken och alla kan ju tänka sig hur bra den funkar när hela göteborg är lamslaget såfort det kommer 5cm snö =S
Jag lyckades iaf ta mej in själv med hund, bur, stol, kasse med matsäck och väska med kamera. Lite stolt!
Kaktus skulle gå som nr 37 så jag hann slappna av och bli nervös ungefär 10 ggr innan det var våran tur.
Satte mej ner på stolen och inväntade resten av gänget när jag ser en röd väldigt söt liten hund som ståtränar med sin matte... Det var Maggie, Kaktus syster och hennes matte Mikaela. Så trevligt att träffa er bägge två!!! Maggie var toppenfin, som ni kan se på bilderna nedan =)
Som sagt, My ställde Kaktus och jag är stolt över hur hon skötte sig i ringen. Hon stod bra och gick bra fast det luktade såååå gott på mattan....

Hon slutade som 7/9 med en slät etta.
Här är domare Göran Bodegårds kritik:

(37cm)
Söt, pigg, trevlig. Vackra ögon. Kunde vara lite djupare i nospartiet. Pigga rastypiska rörelser. Rätt bra vinklar fram och bak. Önskar lite kraftigare päls på huvudet. Bra svans.



"kakan" står fint


systrarna röd =)


ett till på fina syrran! (som placerade sig som 6/9 i juniorklass)

Söndag 10jan:


En ännu tröttare matte vaknade 07.00 av klockan och jag kan säga att den enda som var mindre förtjust än mej i att kliva upp då var den lilla röda skruttan.. Maken till morgontrött hund alltså!!! Körde ner till Catharina och så packade vi in oss och våra hundar i hennes stora bil och for bort mot mässan. Fick parkering direkt och dagen verkade börja bra... Ringen på söndagen låg mycket bättre till, på lördagen ställde vi i ring 1 vilket innebar att alla besökare passerade genom gången där vi satt. Ett himla ståhej var det!
Först ut denna dag var Adde, som placerade sig som 4a i öppenklass hane. Opl i bhkl.
Sen var det min och Kaktus tur. Jag var så nervös att jag höll på att kräkas men det gick oväntat bra. Kaktus sniffade lite i mattan och tyckte inte att det var jätteroligt att behöva stå still så länge men hon stod och gjorde precis som jag ville. Mätstickan var det inga problem med heller, trots att hon aldrig sett en sådan förut.
Mattan luktade om möjligt ännu mer i denna ringen, konstigt att dom inte sopar eller gör rent den på ngt sätt?
Iaf. Vi placerade oss som 3e bästa juniortik och eftersom jag hade som mål med denna helgen att överhuvudtaget göra vårt bästa och få åtminstone en slät etta så kan jag säga att jag är nöjd!
Sist ut var Ester som tyvärr inte placerade sig. My ställde henne och det var verkligen roligt att se att hon skötte sig så bra. Ståträning för henne och gåträning för Kaktus är det som gäller. Adde är ju perfekt i ringen så han behöver ingen träning.
Domare Rui Olivieras kritik:

(37,5cm)
Well balanced head. Accepltable front and quarters. Good topline. Acceptable movement.



snygga Sladdis


Kaktus står fint och stirrar koncentrerat på köttbullen jag har i handen...


en bild på Ester


och så en sista...fick låna denna bilden på fina lillskruttan!!


Trötta och nöjda var vi på söndag kväll och den spenderades i horisontellt läge i soffan.
Kaktus fick ett oxben för att hon varit så duktig hela helgen. Det togs emot med stor glädje!



I måndags förmiddag när jag sitter och äter frukost, vad ramlar in i brevlådeinkastet då?? Jo en j***a postavi och självklart är det dom FÖRBANNADE halsbanden och kopplen som kommit. Dom var poststämplade här 8 januari vilket var i fredags och då har dom legat på utlämningsstället sedan dess men vi har inte fått avin förrän i måndags!!!!!!!!!
Postverket står inte högt i kurs hos mej nu...
Men vi kan ju ha halsbandet hela våren och sommaren så det är väl ingen större katastrof egentligen!

I veckan har Kaktus och jag bara tagit det lugnt och gått promenader. Kaktus fick ett Hurtta-täcke på MyDog så nu slipper hon frysa så väldigt när vi tar långpromenader.

Minusgraderna har sjunkit från -17 till -8 så vi är glada att kunna vara ute litegrann och snön ligger fortfarande kvar!! Fantastiskt...

Ha det bra!

4 jan

Jaha, nu börjar nervositeten dra igång...
My Dog, vilken skräck!
Som tur är så har jag ju min beskyddare My som lovat att ställa Kaktus på lördagen.
Tusen tack Myrd!!!!!!

Vi beställde ju halsband ifrån AE Collars i mitten på november men dom har fortfarande inte dykt upp här. Förstår ju mycket väl att med alla julbeställningar, helgdagar och så kan saker dröja men hoppas hoppas hoppas dom kommer tills helgen!! Med vår vanliga tur så kommer väl inte det hända iofs.

kommer såklart ha ett matchande koppel!

Kaktus och jag har verkligen myst tillsammans nu när jag varit ledig över jul.
Vi har promenerat i snön som, efter 2 veckor fortfarande ligger kvar!! Kan inte ens minnas när vi hade vitt såpass länge senast!! Fantastiskt vackert men j***a vägsalt överallt.
Vi har också fortsatt med klickern som fungerar jättebra.
Kaktus snurrar nu runt åt bägge hållen, kan putta igen skåpsdörrar, ge mej "high five" och krypa...
Det är jätteroligt!

Vi har haft min kompis Linda boendes här i en vecka nu. Hon har jullov och är hemma från Malmö där hon annars pluggar så nu när hon åkte för en liten stund sedan så undrade nog Kaktus varför det bara är hon och jag här..

Nu snusas det gott på ryggstödet på soffan, kaktus nya favvoplats och jag ska snart åka och lämna in bilen på verkstaden.
Min kära Ford. Den gick som väntat inte igenom besiktningen men det jag fick nedslag på var framvagnen, precis som väntat och det kommer inte kosta skjortan att fixa, tack vare min fantastiska pappa!!!
Var lite oroad över hur jag skulle "klara mej" utan bilen nu bortskämd som man är men pappa var än en gång otrolig och jag fick låna hans bil istället... grymt pappa!! Tack!

Vi hörs!

2 jan

Vi laddar....



Ska bli extra roligt att träffa Kaktus syster Maggie och hennes matte Mikaela!

Kaktus är som sagt lite skendräktig men vi hoppas att det går bra ändå...


Mattes skatt..

God Fortsättning på er allihopa!!


RSS 2.0