8 juni

Gud vad tiden flyger iväg nu!
Har varit kass med att uppdatera på ett tag, pollenallergi, megaförkylning och jobb 6 dagar/vecka är mina ursäkter...

Kaktus har haft det fint dessa veckorna. Mycket skogspromenader, grillningar vid havet och bara slapp i dungen eller soffan när det har varit för varmt för att vara ute. Hela förra veckan hade vi ca 25 grader så då gick både hund och Emelie på sparlåga.

Häromdagen när vi var ute i dungen på den sedvanliga morgonrastningen där jag brukar ta med en termos med kaffe och sätta mej på den lilla kullen medans Kaktus springer fram och tillbaka (från kullen har man utsikt åt alla håll över dungen och ser om det kommer ngn) så har jag precis svalt min första klunk när jag hör att Kaktus skäller som en idiot.. Sådär som hon bara gör om ngt är nytt, konstigt och lite läskigt. Ser att hon står och skäller mot en stor buske så jag tänker: shit, tänk om det är en orm och springer dit.
När jag kommer fram ser jag först ingenting..tittar lite till....ingenting... Kaktus har vid detta laget satt sig ner brevid mej (duuuuktig hund!) Tillslut så får jag syn på de två igelkottarna som ligger ihoprullade längst in i busken. Stackarna var helt vettskrämda.
Kopplade Kaktus och gick därifrån, rätt lättad över att slippa hantera en orm. Jag gillar ormar men jag vill fortfarande inte att kaktus ska stöta på en...

Sen har kaktus varit med mej på jobbet rätt mycket.
Har ett antal dagar hoppat in och hjälpt med bokningar och liknande på kontoret. Då har lillskruttan varit med och härjat bland papperskorgar och pärmar. Det tog ett par dagar innan hon fattade att det bara var att lägga sig ner men nu så beter hon sig som att hon alltid varit kontorsråtta och hon är så uppmärksammad och uppskattad så =))

I söndags var vi på utställning i Vänersborg!
En utav mina favoritutställningar på året. Tjolöholm och Sofiero är också fina platser.
Iaf: My och Marcus åkte i egen bil och Farzana, Kaktus och jag stoppade vid halv 8 på morgonen in oss i min Ford och for uppåt.
Det tog en timme lite drygt att köra upp, Forden spann på och var nog rättså glad över att få bränna på i 110 för det var ett tag sedan.
Solen sken när vi parkerade och det kändes som att det skulle bli en bra dag.

Kaktus gick ju sin sista utställning som junior då hon fyllde unghund igår (kan inte fatta att hon redan är 15 mån)
och hon gick mot två Sandstaff-tikar och Mastinos Xpected Winner.
Domaren var Helge Kvivesen från Norge och han var rätt hård. Den enda  hunden efter den andra åkte ut på en tvåa så jag var rätt nervös när vi skulle in.
Men Kaktus skötte sig klanderfritt, stod bra, gick jättefint och jag kan verkligen slappna av mer och mer i ringen för hon gör jobbet själv!
Vi slutade på en 3e plats, vann gjorde Sandstaffs Britannia med CK, 2a blev Mastinos Xpected Winner med CK och det var rättvist men jag tyckte att Kaktus var värd ett HP. Synd men så är det ibland.

Kritik: (domare: Helge Kvivesen)

36cm. Feminin tik med snyggt huvud och uttryck. Bra överlinje. Ngt knappt vinklad bak. Mycket smal. Rör sig bra från sidan. Trångt bak. Ostabil fram.


Det var nog den sämsta kritiken vi fått hittills. Men det är bara att lägga bakom sig, alla domare kan inte gilla alla hundar och denna domaren gillade bulliga, svarta hundar och då hade inte vi ngn chans, så är det bara!

Annars har jag väl inte så mycket att berätta.. Jo! På lördag åker My, Spidde, Kaktus och jag upp till Avesta för Svensk Vinnare Utställning. Kaktus första i unghundklassen..  Ska bli så roligt att träffa Nathalie, Petra och Kaktus föräldrar, syskon och halvsyskon!!!
Vi har bokat ett rum på ett vandrarhem i Norberg som ligger 1,7 mil från Avesta så vi får verkligen hoppas att vi hittar dit vi ska!

Slänger upp lite bilder från veckorna som gått:


ett år emellan bilderna!! så fina, vårt lilla knäppisgäng!



finn den lilla missnöjda hunden...


tre viljor, samma pinne...


Kaktus träffade Morris (från kennel Tadpoles E-kull) som flyttat hem till min kompis Emma


och lilla Bea (Janicastco's Bea for Parax) som flyttat hem till Catharina


sötaste på länge


vi promenerade till en utkiksplats...

såg ända till havet...


Thorkel är stor nu och ute på egna äventyr ibland


kaktus och spidde släpper loss ute vid Smittska udden


milda hänger på...


va?? nosar du där? där tänkte ju JAG nosa!!!


Bilderna från igår:

parkerade oss i skuggan...


Kaktus snygga halvbror Frans (Cometstaffs Director's Cut)


spidde pidd som ställdes av Marcus


marcus är född handler!! så jävla duktig...


kaktus klass, kaktus längst till vänster





duktiga tjejen!

Det var allt för denna gången!




RSS 2.0